نماد توسعه و بالندگی صنعت مس ایران میزبان خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی بود تا در قالب «روایتگران پیشرفت» توسعه و پیشرفت صنعت مس کشور را در سرچشمه برای مخاطبان خود به تصویر بکشند.

در راستای رهنمودهای رهبر انقلاب درخصوص امیدآفرینی در جامعه و تاکید رئیس‌جمهور در روایتگری پیشرفت و تبیین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران و خدمات دولت، اولین تور رسانه‌ای «روایتگران پیشرفت» به میزبانی استان کرمان برگزار شده است.

۲۱خبرنگار رسانه‌های خارجی از راشاتودی روسیه، آناتولی ترکیه، تلویزیون الاتجاه عراق، cctv تلویزیون مرکزی چین، تلویزیون المنار لبنان، یونیوز لبنان، المسیره یمن و الغدیر عراق به‌همراه جمعی از رسانه‌های کشور، از معدن مس سرچشمه بازدید کردند و در جریان روند تولید در این مجتمع قرار گرفتند.

معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در نشست با این رسانه‌ها در محل سالن اجتماعات معاونت بهره‌برداری مجتمع اگفت: ۷۰۰شرکت در بورس داریم که شرکت ملی صنایع مس ایران سومین شرکت در بازار بورس کشور است و معدن بعد از حوزه نفت و گاز بزرگ‌ترین حوزه در کشور است که بیشترین خیر و برکت را دارد.

بهروز رحمتی بیان کرد: ۵۷میلیارد تن حجم ذخایر معدنی ایران است و ایران یکی از ۱۰کشور بزرگ معدنی دنیاست.

وی با اشاره به اینکه مس، سومین فلز پرمصرف دنیاست از ارزآوری ۱۰میلیارد دلاری مس ایران خبر داد و افزود: مس، بزرگ‌ترین صنعت بعد از نفت و پتروشیمی است.

رحمتی عنوان کرد: مس با ۱۹میلیارد تن حجم بیشترین ذخایر معدنی کشف‌شده ایران را داراست و بیش از یک قرن دارای ذخایر قطعی هستیم.

وی ادامه داد: ایران رتبه پنجم دنیا در میزان ذخایر مس را دارد و زنجیره تولید مس به روش‌های مختلف از معدن، تقطیر، ذوب و پالایشگاه را داریم و این در شرایطی‌ست که در زمینه ذخایر مس رتبه ۵ و تولید مس تصفیه شده رتبه ۱۷جهان را داریم.

معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران نیز گفت: مس سرچشمه بزرگ‌ترین مجتمع استخراج مس ایران، خاورمیانه، شمال آفریقا و شرکت مس سومین شرکت بزرگ بازار بورس ایران است.

صنعت مس بومی‌سازی شده است

سرپرست معاونت امور اقتصادی استاندار کرمان نیز با اشاره به ضرورت توسعه صنایع پایین‌دستی مس با بیان اینکه این صنعت بومی‌سازی شده، گفت: صنعت مس با همدلی ملی می‌تواند کشور را از مشکلات اقتصادی نجات دهد.

امیر حسن‌زاده افزود: صنعت فولاد با وجود اکتشافات کنونی تا ۱۵سال آینده مشکل تأمین سنگ دارد اما معادن بزرگی در مس داریم که می‌تواند پشتیبان سال‌های آینده باشد.

وی افزود: سرچشمه، بزرگ‌ترین مجتمع معدنی ایران پیش از انقلاب شناسایی و پس از انقلاب فعال شد، ۳۰۹ تن سال گذشته تولید کاتد در کشور داشتیم که از این میزان حدود ۲۵۰ تن در معدن مس سرچشمه بوده است.

وی ادامه داد: معدن مس سرچشمه چهار میلیارد تن ذخیره معدنی دارد و با اکتشافات اطراف این ذخایر به ۹ میلیارد تن می‌رسد.

معاون استاندار کرمان تصریح کرد: دانش صنعت مس بومی‌سازی شده و ضمن قطعه‌سازی، آینده خوبی برای کشور فراهم خواهد کرد.

حسن‌زاده با بیان اینکه تولید کاتد مس بیش از مصرف داخلی است، یادآور شد: امیدوارم صنایع پایین‌دستی مس اتفاق بیفتد و با نگاه پایین‌دستی آینده اقتصادی خوب کشور را رقم بزنیم.