به قلم محمد بازماندهاین روزها شهرستان رفسنجان روزهای سختی را در پیک چهارم می گذراند به نحوی که روزانه به طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تست مثبت در شهرستانهای رفسنجان و انار شناسایی می شوند که اگر در شبانه روز آن را محاسبه کنیم در می یابیم که متاسفانه هر ۱۰ دقیقه یک نفر به […]

به قلم محمد بازمانده
این روزها شهرستان رفسنجان روزهای سختی را در پیک چهارم می گذراند به نحوی که روزانه به طور میانگین ۱۰۰ تا ۱۵۰ تست مثبت در شهرستانهای رفسنجان و انار شناسایی می شوند که اگر در شبانه روز آن را محاسبه کنیم در می یابیم که متاسفانه هر ۱۰ دقیقه یک نفر به کرونا در رفسنجان و انار مبتلا می شود.

همانگونه که بیان شد ویژگی خطرناک پیک چهارم، شیوع ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور است که بالطبع در رفسنجان نیز در گردش می باشد. ویروسی که برخلاف نوع ووهان تنها ظرف سه روز از ابتلا به آن، علایمش نمایان می شود و هم اینکه میزان مبتلایان جوانان و نوجوانان زیر ۱۵ سال را در رفسنجان را افزایش داده است که این موضوع نیز نگرانی ها را بیشتر کرده است.

نکته پراهمیت دیگر اینکه، آمار هر روزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از میزان فوتی های کرونایی واقعی نیست چرا که هستند افرادی که پس از بستری در بیمارستان، برای ادامه درمان به منزل رفته و در منزل فوت می کنند، علاوه بر این، کسانی که علیرغم تشخیص پزشک مبنی بر لزوم بستری در بیمارستان، حاضر نیستند به بیمارستان بروند و اگر در منزل نیز خدای ناکرده فوت کنند جزو آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان محاسبه نمی شوند لذا طبق آمارهای غیررسمی، روزانه ۵-۶ نفر به علت کرونا در منازل جان خود را از دست می دهند.

بر این اساس و طبق آمارهای رسمی ابتلا، بستری و موارد مشکوک بستری کرونا که بیش از ۳۰ نفر در رفسنجان هستند، می توان وضعیت رفسنجان را فوق قرمز یا سیاه دانست بنابراین لازم است شهروندان رعایت پروتکل های بهداشتی و پرهیز از تجمعات را جدی بگیرند.

طبق آمارهای رسمی میانگین رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کل کشور ۵۸ درصد و در حال حاضر در شهرستان رفسنجان حدود ۶۵ درصد است ، بنابراین برای کنترل کرونا باید مجموعه اقدامات را داشته باشیم و استفاده از ماسک، ممنوعیت ورود پلاک غیربومی یا تعطیلی بازار به تنهایی نمی‌توانند مانع از گسترش این ویروس شوند.

پلمب کردن واحدهای صنفی برای هیچ مسئولی خوشایند نیست، اما این تعطیلی ها اجباری است و باید مردم در خانه بمانند و تردد بین شهری نداشته باشند تا سلامتشان حفظ و چرخه بیماری قطع شود.

در زمان حاضر هر سرماخوردگی را باید کرونا دانست و اگر در بین اطرافیان خود کسی ادعا می کند که سرماخورده است، ادعای او را باور نکنید. از او فاصله بگیرید و دور بمانید و فرض کنید که مبتلا به کروناویروس است، هرچند این فرضیه تا ۹۰ درصد واقعیت داشته باشد.

شهروندان به هیچ عنوان به ملاقات بیماران، شب نشینی، دورهمی‌ها و تجمعات نروند. چرا که این موارد خطرآفرین است و هرگونه تجمعی باید کنسل شود. با هر فردی که در ارتباط هستیم باید تصور کنیم که ناقل کروناست حتی اگر هیچ علامتی نداشته باشد. افراد شاغل هم در محیط کار حتما از دو ماسک استفاده کرده و فضای کاری شان دارای تهویه و چرخش مناسب هوا باشد.

باید تاکید کرد راهکاری جز پیشگیری و رعایت پروتکل‌ها تا زمان واکسیناسیون کامل مردم وجود ندارد، لذا مراقبت‌ها را کنار نگذارید و به محض علامت دار شدن در سریع‌ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید.

بدون همکاری و همراهی مردم هیچ فرد و گروه و مجموعه ای امکان مقابله با کرونا را نخواهد داشت، این بیماری لجام گسیخته بوده و همه خانواده ها را تهدید می کند لذا رسانه ها، روحانیون و مبلغین و افراد تاثیرگذار جامعه به ویژه دانشگاهیان و فرهنگیان فعال شوند و پیام بهداشت و سلامت را به جامعه منتقل کنند.

باید تاکید کرد تا زمانی که فرهنگ رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه نهادینه نشده، باید با برخوردهای سلبی قضایی و انتظامی به ویژه در بازار از شیوع بیماری جلوگیری کرد.

همچنان کاهش چشایی و بویایی از علائم شاخص ابتلا به بیماری کووید ۱۹ است. علاوه بر آن تب، سرفه، درد قفسه سینه، تنگی نفس، بدن درد، بی‌اشتهایی، بی حالی، اسهال، استفراغ، تهوع، دل پیچه، کهیر، سکسکه‌ای که بیشتر از ۴۸ ساعت طول بکشد، عطسه، آبریزش و گرفتگی بینی، گرفتگی صدا، گلودرد و لرز از جمله علائم ابتلا به کروناست.

نباید تصور کرد که کودکان به کرونا مبتلا نمی شوند بلکه طبق آخرین تحقیقات باید کودکان نیز از ماسک استفاده کرده و در صورت بازی کردن با سایر کودکان فاصله اجتماعی را رعایت کرده و حتما ماسک مناسب استفاده کنند و علائمی نظیر دل درد، دل پیچه، تهوع، اسهال، استفراغ و آبریزش بینی در کودکان در ابتلا به ویروس مشاهده می‌شود که بلافاصله باید به پزشک مراجعه کنند و هر روز پایش شوند.