عضو هیئت مدیره انجمن پسته ایران با بیان اینکه اگر باغات پسته را مدیریت صحیح کنیم سود این محصول را می توان در تولید آن به دست آورد، گفت: سالانه بیش از 7 هزار هکتار باغ جدید پسته در کشور ایجاد می شود که 40 درصد آن ها دچار آفت نماتُر می شوند که با یک آزمایش ساده می توان آن ها را نجات داد.

به گزارش خبرستان رفسنجان، محمدعلی انجم شعاع در نشست خبری اظهار کرد: هر انجمنی که در دنیا شکل می گیرد به منظور چاره اندیشی و حفظ منافع صنعت کسب و کار است.

عضو هیئت مدیره انجمن پسته ایران تصریح کرد: انجمن پسته ایران اطلاعات دقیق تولید و شفاف سازی می کند امّا نمی تواند بر روی محصولات قیمت گذاری کند، همچنین نمی تواند محتکران سموم و غیره را دستگیر کند، انجمن می تواند برای رفع معضلات در صنعت پسته راهکار ارائه دهد.

وی با اشاره به اینکه  بزرگترین چالش در بحث باغبانی، متوسط برداشت پایین پسته است گفت: یعنی هزینه بالایی برای برداشت می کنیم که با ارائه راهکارهایی می توان به افزایش متوسط برداشت کمک کرد.

انجم شعاع ادامه داد: ما در استان کرمان و شهرستان رفسنجان باغداران و پسته کارانی داریم که متوسط برداشت محصول آن ها بالاتر از متوسط آمریکا است؛ لذا دانش تجربه فردی که در هر هکتار ۷ تن محصول پسته برداشت می کند هنوز منتقل نشده است.

وی با اشاره به وجود ۱۷ میلیون هکتار باغ زراعی در کشور خاطرنشان کرد: سالانه بیش از ۷ هزار هکتار باغ جدید پسته در کشور ایجاد می شود که ۴۰ درصد آن ها دچار آفت نماتُر می شوند که با یک آزمایش ساده می توان آن ها را نجات داد.

انجم شعاع گفت: محصولات طعم دار پسته در دنیا بسیار زیاد است، روغن پسته چندین برابر روغن بادام زمینی ارزش دارد امّا مصرف کمی دارد.

وی در مورد بسته بندی پسته و صادرات فله ای این محصول هم بیان کرد: اگر بخواهیم پسته را بسته بندی کنیم سودی ندارد سود پسته در تولید آن است، باید سیستم نوین برای آبیاری اجرا شود، باید آفتا کنترل و با آن ها مبارزه شود، اگر بحث تولید پسته را مدیریت کنیم سود ده است؛ ما دانش و تکنولوژی تولید پسته را داریم ضمن اینکه اراضی خرد باید تجمیع شوند تا مدیریت صحیح باغات انجام شود و سود تولید را در بر داشته باشد.

  • نویسنده : محمد بازمانده
  • منبع خبر : خبرستان رفسنجان