فصل برداشت طلای سبز در رفسنجان در حالی آغاز شده که در کنار این محصول، دستگاههایی باید باشند تا فرآوری آن را انجام دهند به ویژه اینکه رفته رفته برای صرفه جویی در هزینه ها، مالکان عمده و تجار بزرگ محصول پسته در رفسنجان دخالت نیروی انسانی در بحث فرآوری این محصول را کمتر کرده و از خطوط فرآوری پسته استفاده می کنند.
خوشبختانه اگر چه امروز بعد از ۲۰ سال فعالیت در زمینه فرآوری، بخش عمده پسته ایران به صورت تمام اتوماتیک با ماشینآلات بهداشتی، فرآوری شده و تماسی با زمین ندارد اما این فقط یک روی سکه است، باید توجه داشت که در حال حاضر ماشین آلاتی در کشورمان تولید می شود که نه تنها قابل رقابت با مشابه خارجی بوده بلکه حرف نخست در این زمینه را می زند.
در این رابطه در قطب محصول پسته، شرکتی هر چند بی نام و نشان اما بسیار قدرتمند در زمینه تولید دستگاههای فرآوری پسته در حال فعالیت است که اگر حمایت بیشتری در زمینه صادرات شود، می تواند ارزآوری برای کشور را نیز رقم بزند.
امین حسنی که ۵ سالی است اداره شرکت گروه صنعتی امید را به همراه دو تن از برادرانش بعد از پدر به دست گرفته است، شرکتی که از حدود ۳۰ سال قبل به دست پدرش راه اندازی شده است، او به بازار گفت: حدود ۳۰ سال پدرم در این کار بود اول از تولید چرخ های معمولی پسته پوست کنی شروع کردیم و با توجه به عرضه و تقاضا دستگاه های مورد نیاز بازار را ساخته و تحویل مشتریان می دهیم.
وی اظهار داشت: در حال حاضر خطوط فرآوری پسته را تولید می کنیم که در هر ساعت ۱۰ تا ۱۲ تن پسته را فرآوری می کنند به طوری که یک دستگاه، تمام جداسازی های پسته در یک خط را انجام داده و در سوله خشک و بسته بندی می شود.
وی ادامه داد: کارشناسان این شرکت حجم و سایز خطوط فرآوری پسته را براساس نظر مشتری می سازند البته در کنار آن مشاوره هم به مشتریان ارائه می دهند تا کالایی که تولید می شود و در اختیار مشتری قرار می گیرد به بهترین نحو ممکن کارایی بالا را داشته باشد.
حسنی که تقریبا ادعا می کند بزرگترین خط های فرآوری پسته در ایران را به همراه دو برادرش می سازد و از تمام امکانات روز دنیا استفاده می کند، اظهار داشت: سعی داریم از بهترین مواد موجود استفاده کنیم؛ مثلاً بهترین ورق های استیل و گریدهای بالاتر را انجام می دهیم که کمتر شرکتی این کار را انجام می دهد.
Saturday, 7 September , 2024