این بخش خط انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور از محدوده مجتمع صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان آغاز و تا صنایع معدنی مس سرچشمه با سرمایهگذاری هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به طول ۱۵۰ کیلومتر امتداد مییابد.
ظرفیت این خط سه مترمکعب در ثانیه، با چهار ایستگاه پمپاژ و چهار مخزن ۶۰ هزار متر مکعبی وارد مخزن ۳۰۰ هزار مترمکعبی در منطقه مس سرچشمه میشود و این پروژه به ۴۵ مگاوات برق نیاز دارد.
طول کل خط انتقال آب از خلیج فارس تا اردکان یزد به طول ۸۲۰ کیلومتر با سرمایهگذاری صنایع و معادن و حمایت دولت امروز با حضور ویدئوکنفرانسی رییس جمهوری و وزیر صنعت، معدن و تجارت به صورت ویدئوکنفرانسی در پنجاه و هفتمین هفته از افتتاح پروژه های ملی بهبهره برداری رسید.
توسعه متوازن، تحول اقتصادی، حفظ محیط زیست و تامین آب پایدار برای استانهای کویری و کارآفرینی از اهداف اجرای این طرح است.
انتقال آب به شرق کشور جزو آرزوهای همه مسولان کشور بوده است
رئیس جمهور طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به مرکز و منطقه شرق را یک طرح بسیار عظیم و تاریخی در توسعه متوازن کشور برشمرد و گفت: این طرح جزو آرزوهای همه مسئولین کشور بوده است و بسیار خوشحالیم که امروز شاهد بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی آن هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز یکشنبه در آیین بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی ۵ بخش از طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به استان های هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در پنجاه و هفتمین پویش تدبیر و امید برای جهش تولید، با اشاره به اقدامات انجام شده در این دولت در زمینه آب و خاک، افزود: در دولت های یازدهم و دوازدهم در آب و خاک نه یک جهش بلکه یک انقلاب بزرگ رخ داده است.
رئیس جمهور با تبریک فرارسیدن ماه شعبان، اظهار داشت: اجرای طرح عظیم انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و مناطق شرقی کشور علاوه بر فراهم آوردن بستر توسعه این مناطق، دستاوردهای افتخارآمیز دیگری نیز داشت و امروز به لطف تلاش و ابتکار جوانان کشورمان در شرکتهای دانش بنیان در ساخت پمپهای مورد نیاز این خطوط انتقال آب به خودکفایی رسیدهایم.
دکتر روحانی با اشاره به سوابق مطالعات این طرح عظیم ملی، تصریح کرد: کارشناسان محیط زیست نگران بودند که بازگرداندن پسآب دستگاههای آب شیرینکن به خلیج فارس باعث آسیب به محیط زیست شود، لذا اجرای این طرح را با پذیرش هزینه اجرا و عملیات بیشتر، مشروط به انتقال پسآب دستگاههای آب شیرینکن به دریای عمان کردیم که مخاطرات زیست محیطی نداشته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس سالهاست که اقدام به برداشت آب از خلیج فارس کردهاند، تاکید کرد: وزارت امور خارجه باید به طور جدی پیگیر اجرای ملاحظات محیط زیستی از سوی کشورهای دیگری باشد که از سالها قبل اقدام به برداشت و شیرین کردن آب از خلیج فارس کردهاند.
دکتر روحانی با اشاره به تامین اعتبارات مورد نیاز بخش خصوصی برای اجرای پروژه عظیم انتقال آب به مرکز و شرق کشور از محل صندوق توسعه ملی، خاطرنشان کرد: منابع این صندوق که در اجرای بسیاری از پروژههای عمرانی کمک حال ما بوده است، عمدتا در سالهای ۹۴ و ۹۵ که به لطف اجرای برجام وضعیت درآمد نفتی کشور بهبود یافت، تامین شده و در واقع منابع مالی امروز آن مرهون تلاشهای بخش سیاست خارجی دولت است.
رئیس جمهور با تبریک اجرای طرح عظیم انتقال آب به مردم ایران و به ویژه مردم مناطق شرق و مرکز کشور، از همه دستاندرکاران اجرای این پروژهها در سازمان حفاظت محیط زیست، وزارتخانههای صمت و نیرو و فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی تشکر و قدردانی کرد.
تامین نیاز ۳۱ ميليون مترمکعبی آب صنعت مس با اجرای انتقال آب خلیجفارس به سرچشمه
معاون امور معدنی وزیر صمت و مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: با اجرای پروژه انتقال آب خلیجفارس به سرچشمه نیاز ۳۱ میلیون مترمکعبی صنعت مس به آب برای اجرای پروژه های توسعه ای تحقق می یابد.
دکتر اردشیر سعدمحمدی در مراسم افتتاح قطعه دوم خط انتقال آب خلیجفارس به مجتمع مس سرچشمه با فرمان دکتر روحانی رئیس جمهور اظهار کرد: در حال حاضر ایران یکدرصد جمعیت جهان دارد اما سه دهم درصد از آبهای شیرین دنیا را استفاده می کند.
اردشیر سعد محمدی افزود: سهم غرب آسیا ۴۷.۷ درصد از شیرین سازی آب دنیا است و سهم خلیج فارس ۲۴ درصد معادل ۲۶ میلیون متر مکعب است که نشان میدهد ما هم نیازمند شیرین سازی هستیم که سرمایه گذاری بیشتری طلب می کند.
وی بیان داشت: شرکت ملی مس با تولید ۲۸۰ هزار تنمس کاتدی با ۱۲ درصد افزایش تولید نسبت به سال گذشته و، در فروش و صادرات نیز با ۲۷۰ هزار تن فروش رکورد زدیم.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه باوجود طرح توسعه ای ۲.۴ میلیارد یورو تا پایان سال ۱۴۰۴ مس کاتدی به تولید ۶۰۰ هزار تن در سال افزایش می یابد گفت: سال آینده سه طرح بزرگ دره الو ، دره زار و مس سرچشمه افتتاح میشود.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح ها ۸۰۰ میلیون دلار به آورده مس کمک می کند که صنعت مس اکنون ۲۷ میلیون متر مکعب آب مصرف می کند که با اجرای طرحهای یاد شده نیازمند ۳۱ میلیون مترمکعب آب جدید هستیم و با افتتاح امروز نگرانی ما برای توسعه طرحهایمان نخواهیم داشت و برق را نیز خود با احداث نیروگاه در سیرجان تامین کردیم.
تحقق رویای ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با انتقال آب خلیج فارس به بخشی از فلات مرکزی ایران، امروز رویای ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا به وقوع میپیوندد.
مهندس علیرضا رزمحسینی در آیین بهرهبرداری از خط انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به صورت ویدئو کنفرانس اظهار داشت: خط دوم پروژه انتقال آب از دریا به طول یکهزار و۵۵۰ کیلومتر به خراسان جنوبی و خط سوم از هرمزگان به اصفهان به طول ۹۲۰ کیلومتر انجام میشود که اقدامات اجرایی آن انجام شده است و خط چهارم از چابهار تا زابل به طول ۸۲۰ کیلومتر توسط شرکت پتروشیمی و صنایع و معادن انجام میشود.
وی افزود: اگر در تاریخ چند هزارساله جمهوری اسلامی ایران بخواهیم یک روز ماندگار را به ثبت برسانیم امروز است که رویای ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا به وقوع میپیوندد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: مرحله اول قطعه، آبان ماه از هرمزگان به معادن سنگ گلگهر انجام شد و قطعه دوم و سوم امروز از گلگهر به طول ۱۵۰ کیلومتر به مس سرچشمه رفسنجان و از مس سرچشمه تا اردکان یزد به طول ۵۵۰ کیلومتر افتتاح شد که طول کل خط ۸۲۰ کیلومتر از خلیجفارس تا اردکان است.
وی با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر ورود به انتقال آب از خلیجفارس گفت: امروز به مقام معظم رهبری و ملت ایران بشارت میدهیم این رویا به همت سرمایهگذاران و معادن محقق شد.
رزمحسینی عنوان کرد: خط دوم این پروژه یکهزار و۵۵۰ کیلومتر از این مسیر به خراسان جنوبی انجام میشود و خط سوم از همین مسیر از هرمزگان به اصفهان به طول ۹۲۰ کیلومتر انجام میشود که اقدامات اجرایی آن انجام شده است و خط چهارم از چابهار تا زابل به طول ۸۲۰ کیلومتر توسط شرکت پتروشیمی و صنایع و معادن انجام میشود.
وزیر صمت، دستاوردهای این پروژه را انتقال آب پایدار به فلات مرکزی دانست و تصریح کرد: شاهد تحول اقتصادی خواهیم بود و هفت استان درگیر این آب خواهند شد، ظرفیتهای جدید اشتغال پایدار و جلوگیری از مهاجرت و حاشیهنشینی از دیگر دستاوردهای این پروژه است.
رزم حسینی عنوان کرد: هماکنون ۲۶ میلیون متر مکعب آب، کشورهای حاشیه خلیجفارس از آب خلیجفارس استفاده میکنند که با این چهار خط سهم ما ۶۰۰ هزارمتر مکعب خواهد بود که فاصله طولانی با کشورهای حاشیه خلیجفارس داریم و جمهوری اسلامی ایران باید سهم خود از این آب را افزایش دهد.
Sunday, 8 December , 2024